Į pirmą puslapį

Skelbimų archyvas į skelbimų archyvą

PARAPIJOS SKELBIMAI | 2020 11 22
Paskelbta: 2020-11-21 12:17:49

 

PARAPIJOS SKELBIMAI | 2020 11 22

 

1.         Brangūs tikintieji, šis sekmadienis – jau paskutinis šiais liturginiais metais.  Švenčiame Kristaus Visatos Valdovo (Kristaus Karaliaus) iškilmę. Kiekvienas tikintysis, šią dieną atlikęs išpažintį ar neseniai jos buvęs, priėmęs Švč. Sakramentą ir viešai sukalbėjęs Žmonijos paaukojimo Jėzui Kristui Karaliui aktą – t.y. maldą „Mielasis Jėzau, žmonijos Atpirkėjau“, gali pelnyti visuotinius atlaidus.

2.         Ateinantis sekmadienis, lapkričio 29 d. - pirmasis Advento sekmadienis. Rarotų šv. Mišios Advento sekmadieniais  bus 8.00 val., o Švč. Mergelės Marijos valandos bus giedamos pusę valandos prieš šias šv. Mišias –  7.30 val.

3.         Kalėdaičius (Plotkeles) galite įsigyti prie išėjimo iš bazilikos kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį prieš šv. Mišias ir po jų. Kviečiame naudotis šia galimybe jau dabar, taip pat parnešti Kalėdaičius kaimynams ar artimiesiems, kad išvengtume spūsčių paskutinėmis Advento dienomis.

4.         Mūsų bazilikoje tęsiasi  ir tradicinė „Caritas“ Adventinė akcija „Gerumas mus vienija“. Kviečiame iki pat šv. Kalėdų aktyviai dalyvauti akcijoje, aukoti „Caritas“ vykdomoms artimo meilės tarnystėms ir gauti dovanų žvakelę, simbolizuojančią vienybę su vargstančiaisiais ir viltį, kurios esame taip reikalingi šiuo pandemijos laikotarpiu . Aukų dėžutes ir žvakeles rasite Kalėdaičių dalinimo vietose prie išėjimo iš bazilikos.

5.         Visuotinė Bažnyčia šios savaitės antradienį mini šv. Andriejų Zung-Laką, kunigą, kankinį ir jo draugus, kankinius iš įvairių Azijos regionų.

6.         Šios savaitės trečiadienis – paskutinis mėnesio. Mūsų bazilikoje, kaip įprasta, šv. Mišios 18.00 val. aukojamos į Švč. Trejybę, intencijomis visų tų, kurie esate įdėję auką į aukų dėžutę prie Švč. Trejybės altoriaus.

 

Klebonas: Kun. Giedrius Juozas Bakūnas MIC

 

aukštyn