Į pirmą puslapį

Skelbimų archyvas į skelbimų archyvą

2016 07 24 d. 15 val. (sekmadienį) kviečiame žiūrėti filmą „Pasitikiu tavimi“. Laukiame jūsų šv. arkangelo Mykolo parapijos salėje. Įėjimas nemokamas.
Paskelbta: 2016-07-21 20:24:45

 

„Pasitikiu Tavimi“ – tai Alekso Matvejevo režisuotas dokumentinis filmas, pasakojantis unikalią Vilniaus Gailestingojo Jėzaus paveikslo istoriją ir atskleidžiantis šio atvaizdo poveikį žmonių likimams. Filmo scenarijų kūrė Ingrida Laimutytė ir Mariusz Marszalek, filmo operatorius Haroldas Klevinskas, kompozitorius – Julius Aglinskas. Gamintojas ir platintojas VšĮ „Vilniaus medija“.


Filmui „Pasitikiu Tavimi“ šiais metais buvo įteiktas Lietuvos kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2016“ publikos simpatijų pagrindinis prizas. Filmas taip pat buvo nominuotas iš karto dviejose kategorijose (kaip geriausias dokumentinis filmas ir kaip geriausias metų filmas) žymiausiame religinės tematikos filmų festivalyje Europoje „Mirabile Dictu“, kuris kasmet vyksta Romoje ir dar vadinamas „katalikiškais oskarais“. Neseniai pasirodė ir filmo DVD su rekordiniu Lietuvai subtitrų kitomis kalbomis skaičiumi: filmą galima žiūrėti net dešimčia skirtingų pasaulio kalbų. Pasak profesoriaus Pauliaus Subačiaus, „tai neabejotinai jautriausia, kas Lietuvoje po Nepriklausomybės nufilmuota religine tema, ir pateks į dokumentinio kino aukso fondą“.


(režisierius – Aleksas Matvejevas, scenarijaus autoriai – Ingrida Laimutytė ir Mariusz Marszalek, filmo operatorius – Haroldas Klevinskas, kompozitorius - Julius Aglinskas).


Rengėjai: Marijampolės šv. arkangelo Mykolo parapijos kun. kleb. A. Šidlauskas MIC ir Marijampolės šv. arkangelo Mykolo pasauliečių pranciškonų brolija

 


 

aukštyn