Į pirmą puslapį

Skelbimų archyvas į skelbimų archyvą

2018 m. kovo 18 d. 18:00 val. krikščioniškas kino kubas kviečia į tradicinį Gavėnios kino seansą
Paskelbta: 2018-03-11 19:20:20

 

Krikščioniškas kino kubas kviečia į tradicinį Gavėnios kino seansą, kuriame žiūrėsime prancūzų kino metro Roberto Bressono filmą "Kaip pasiseks, Baltazarai" ("Au hasard, Balthazar", 1966), alegorinį pasakojimą apie asiliuko gyvenimą. Įkvėptas ištraukos iš Fiodoro Dostojevskio "Idioto", filmas vaizduoja asiliuko Baltazaro gyvenimą. Režisieriaus žodžiais, kiekvienas filmo epizodas reprezentuoja vieną iš septynių mirtinų nuodėmių, o pats asiliukas Baltazaras yra krikščioniško gyvenimo metafora.

Robertas Bressonas apie savo filmą: "Man staiga gimė mintis sukurti filmą, kurio pagrindiniu herojumi būtų asiliukas. Filmas parodytų asiliuko gyvenimo etapus, tokius pat, kaip ir žmogaus gyvenime: vaikystė su jos glamonėmis, brandą ir darbą, talentą ir jo paėmimą į cirką, o po to, kurį laiką iki mirties - išgyventą mistinį periodą... O miršta asilas dėl to, kad ant savęs neša žmogaus nuodėmę: jis gabena per sieną auksą.
Aš visada jaučiau prielankumą asiliukui, ir laikau jį pačiu svarbiausiu, pačiu jautriuasiu, pačius protingiausiu, labiausiai mąstančiu ir labiausiai kenčiančiu gyvuliu."

Filmas bus rodomas:

Marijampolėje

2018 m. kovo 18 d. 18:00

Šv. Arkangelo Mykolo parapijos salėje
(Bažnyčios g. 1)

 

aukštyn