Į pirmą puslapį

Naujienų archyvas į naujienų archyvą

Didįjį Ketvirtadienį parapijos katechetai kartu su patarnautojais, adorantėmis, jaunuoliais, besiruošiančiais priimti sutvirtinimo Sakramentą, vyko į Vilkaviškio katedrą dalyvauti švenčiamose Krizmos šv. Mišiose
Paskelbta: 2009-04-17 11:57:56

Didžiąją kančios savaitę Kristus laukia, kad būtume su Juo. Gerbiamo klebono Andriaus Šidlausko MIC paraginti Šv. Arkangelo Mykolo parapijos katechetai kartu su patarnautojais, adorantėmis, jaunuoliais, besiruošiančiais priimti sutvirtinimo Sakramentą, vyko į Vilkaviškio katedrą dalyvauti švenčiamose Krizmos šv. Mišiose. Šiose šv.Mišiose minimas Eucharistijos ir kunigystės įsteigimas, pašventinami aliejai, kurie naudojami visus metus sakramentams: Krikšto, Sutvirtinimo, Šventimų, Ligonių patepimo.

Tai labai įspūdingos iškilmės. Jų metu tarpusavio vienybė, užliejusi kunigus, persismelkė ir į mus, pasauliečius. Vėl atgijusi dvasinė stiprybė mums padės įveikti širdyse susikaupusį blogį.

Po Šv. Mišių visi rinkosi į agapę. Agapėje kalbėjosi apie šiandienos dvasinį prisikėlimą, dalijosi patirtais išgyvenimais.

Dėkojame klebonui už kelionę, patirtus įspūdžius ir norime paraginti pasauliečius nebijoti ir atrasti laiko dalyvauti tokiose iškilmėse. Telaimina mūsų kleboną ir visus kunigus Gerasis Dievas.

Katechetė Elena

aukštyn