Į pirmą puslapį

Naujienų archyvas į naujienų archyvą

Paauglių savaitgalis „Bendrystės nuotykis“ šv. Šeimos seserų vienuolyne 2015 01 23-25d.
Paskelbta: 2015-02-09 19:50:47

Paauglių savaitgalio „Bendrystės nuotykis“ dalyvių atsiliepimai:

 

 

Tokių savaitgalių reikia, ir kuo daugiau – tuo geriau. Tik čia aš po truputį pradedu užčiuopti save: kokia esu, ko noriu gyvenime. Šio supratimo, manau, labai trūksta šiaip laikais paauglių gyvenime, nes labai anksti mūsų klausia, ką norime studijuoti ar dirbti. Tačiau kaip mes galime pasirinkti, ko norim, jei nežinom, kas esam? Šiuose savaitgaliuose pradedu matyti savo ateitį, taip pat ateitį su Dievu. Dievas šiuose savaitgaliuose kalba tyloje. Vėl užčiuopiau dalelę savęs, pamačiau kokia esu, kaip turiu, ir kaip neturiu elgtis. Supratau apie vidinius „stalčiukus“, kad pati save dėlioju juose – kokia turiu būti. Atrodo, čia suaugau, tapau savimi – Jūs man parodėt, kaip šaunu yra šnekėtis su Dievu, kaip šaunu yra suprasti, ką Jis Tau sako. Ačiū, kad parodėt, kad Dievas gali pakeisti mano gyvenimą, jį galutinai apversti aukštyn kojom, bet tai bus taip gera ir taip šaunu. (Mergina, 15 m.)

Svarbiausias dalykas yra tas, kad čia galima prieiti išpažinties ne klausykloje. Aplinkos pakeitimas padeda tam tikra prasme pailsėti. Galima apgalvoti laiko tarpą nuo paskutinio renginio, padeda atsitraukti nuo kasdienybės ir tokių dalykų kaip „fb,", „ask.fm,", muzikos klausymas... čia galima bendrauti su žmonėmis neslepiant to, kad esi tikintis. Kai gyveni aplinkoje, kur tokių kaip aš – tikinčių – nėra, pasidaro labai sunku. Čia nesijaučiu vienas toks... P. S. Kunigas labai šaunus. (Vaikinas, 17 m.)

Apie tarnystę (gamino maistą, maitino 45 žmones): Tarnystė buvo vienas smagiausių nuotykių mano gyvenime apskritai, nes supratau, kad aš noriu ir man patinka padėti, kas sugebu tai daryt. Patiko, kad dėl to savaitgalis man buvo kitoks, nei buvę anksčiau – nauji, smagūs išbandymai (išmokau vartyt maistą pilnoj keptuvėj). Jei tai pasiūlytų kitą kartą – tikrai tikrai sutikčiau. (Mergina, 18 m.)

 

Tokių savaitgalių iš tiesų labai reikia, nes per juos patirto laiko aš niekuomet nepamiršiu. Labai didelį įspūdį palieka pats pirmas tikras susitikimas su Dievu. Man šie savaitgaliai padeda labiau suprasti save, suprasti, ko noriu savo gyvenime, kaip pasirinkti tinkamą kelią į savo būsimą gyvenimą. Taip pat jie skatina nepamiršti Dievo ir su Juo tapti draugais. Per šį savaitgalį supratau kad labai reikia vertinti žmones, kurie yra aplinkui. Supratau, kad galiu būti be „kaukės“, ir vis tiek bus tokių žmonių, kuriems patiksiu, kokia esu. Šie savaitgaliai daro labai didelę gerą įtaką mano gyvenimui. (Mergina, 15 m.)

 

 

aukštyn