Į pirmą puslapį

Skelbimų archyvas į skelbimų archyvą

Ateinantį sekmadienį, sausio 21 d. Krikščioniškas kino klubas kviečia žiūrėti filmą "Juozapo sūnus". Seanso pradžia 18 val. parapijos salėje
Paskelbta: 2018-01-13 17:37:31

 

Krikščioniškas kino klubas sveikina savo žiūrovus su Kristaus gimimo švente ir linki daug kinematografinių atradimų ir nustebimų naujais, 2018-aisiais metais.

Pirmąjame šių metų seanse kviečiame susipažinti su katalikiškos vaiduotės pardigma kine. Žiūrėsime prancūzų teatro ir kino režisieriaus Eženo Gryno juostą "Juozapo sūnus" ("Le Fils de Joseph", 2015).

 

"Juozapo sūnus" yra moderni variacija biblinės Kristaus gimimo istorijos tema. Režisierius Eženas Grynas žaidžia metaforomis ir alegorijomis, susiedamas Naujojo Testamento tematiką (Abraomo aukojimą) su Naujojo Testamento įvykiais (Jėzaus gimimu, Juozapo įtėvyste, bėgimu į Egiptą).

Filmas "Juozapo sūnus" išreiškia analoginiu mąstymu paremtą katalikiškos vaizduotės paradigmą. Kadangi vienas iš klasikinių Biblijos interpretavimo būdų yra analoginis, filmas duoda progą pasigilinti į tekstinę bei vizualinę Žodžio komunikaciją, jos galimybes ir ribas. Kokią formą turėtų Dievo Žodis (Logos), jei jis būtų komunikuojamas dabar? Tekstinę, o gal, greičiau, audiovizualinę?

Kino klubo seanso laikas ir vieta:

Marijampolėje

2018 m. sausio 21 d. 18:00

Šv. Arkangelo Mykolo parapijos salėje
(Bažnyčios g. 1)


Filmas bus rodomas originalo (prancūzų) kalba su lietuviškais subtitrais

Įėjimas nemokamas, žiūrovai pagal galimybes prašomi palikti auką.

Ramūnas

 

aukštyn