Į pirmą puslapį

Naujienų archyvas į naujienų archyvą

Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai šventė, 60-osios lietuvių tautos trėmimo metinės ir kunigo Prospero Bubnio kunigystės 65 metų jubiliejus
Paskelbta: 2009-03-26 21:16:30

Marijampolės bazilikoje kovo 25 d. buvo minima Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai šventė, 60-osios lietuvių tautos trėmimo metinės, taip pat kunigo Prospero Bubnio kunigystės šešiasdešimt penkerių metų jubiliejus.

Pamokslą sakęs vyskupas J. Žemaitis prisiminė, kaip prieš 60 metų lietuviai buvo tremiami į Sibirą. Buvo nuteista ir ištremta apie 300 kunigų. Lageriuose atsidūrę kunigai kiek galėdami padėjo tautiečiams ir kitiems likimo broliams teikdami sakramentus ir dalindami labdarą.

Prieš metus miręs kunigas marijonas Pranas Adomaitis buvo nuteistas, anot vyskupo Žemaičio, už nieką, kaip ir daugelis kunigų. Jis lageryje praleido daugiau kaip 15 metų.

Prieš 65 metus kunigas Prosperas Bubnys gavo kunigystės šventimus. Jis taip pat pora kartų kalėjo. Pirmą kartą nuteistas dešimčiai metų, o po kurio laiko, dirbdamas Girkalnio klebonu, buvo pakartotinai suimtas ir teisiamas už tai, kad vaikus rengė sakramentams. Kunigas niekada nedejuoja, nesiguodžia dėl patirtų išgyvenimų. Šiandien jam skaudu, kad vaikai nemoka elgtis Šv. Mišių metu, nemoka melstis ir atlikti išpažinties. Vyskupo žodžiais, jis pirmas klausykloje, tvarko, švarina vienuolyno ir bažnyčios aplinką.

Šv. Mišių pabaigoje parapijos klebonas perskaitė Šv. Tėvo Benedikto XVI-ojo apaštalinį palaiminimą, skirtą Prosperui Bubniui jo kunigystės 65-čio proga. Taip pat buvo perskaitytas marijonų vienuolijos generalinio vyresniojo Jano M. Rokošo MIC (Jan M. Rokosz) nuoširdus sveikinimas. Marijampolės tremtinių ir politinių kalinių skyriaus ir parapijos Carito vardu sveikinimo žodį pasakė direktorė Stasė Požarskienė. 

Parapijos informacija

aukštyn