Į pirmą puslapį

Naujienų archyvas į naujienų archyvą

Kryžiaus kelyje Marijampolės gatvėmis dalyvavo ir jaunimas iš kaimyninių parapijų
Paskelbta: 2009-04-22 19:11:37

„O Kristau, tą patį kelią reikia man nueiti taip kaip Tu,
O Kristau, kiekvieną žmogų reikia man mylėti taip kaip Tu.
O Kristau, o kaip sunku uždėtą kryžių nešti taip kaip Tu.
O Kristau, pakelsiu viską aš jei būsi prie manęs ir Tu.

Tai nuostabūs ir ilgai atmintyje išliksiantys giesmės žodžiai. Tačiau tai ne vien žodžiai, o žinia, kad mes galime nueiti tą patį kelią, mylėti kiekvieną žmogų ir nešti savąjį kryžių taip kaip darė Kristus.

Šios giesmės žodžius suprasti man padėjo 2009 metų balandžio 10 dieną Marijampolės mieste vykusi, arkang. Mykolo parapijos jaunimo organizuota Kryžiaus kelio eisena. Čia dalyvauti, mūsų ateitininkų Igliaukos A. Matučio vidurinės mokyklos kuopą „Saulėtekis“ pakvietė Aušra Adomavičiūtė Marijampolės ateitininkų valdybos pirmininkė. Kryžiaus kelią sudarė 14 stočių. Visi susirinkusieji: ateitininkai, valančiukai, skautai bei kitos organizacijos ėjo giedodami, melsdamiesi ir pakaitomis nešdami kryžių, lydimi vieno noro - bent dalelyte išgyventi tai ką Kristus jautė nešdamas kryžių. Žinoma, Jo kančia buvo vienintelė tokia. Tik drąsus Jo ėjimas į mirti, Jo gailestingumas ir gerumas atpirko mus iš mūsų nuodėmių. Ateitininkai ir valančiukai apmąstė 9-ąją stotį, trečiąjį Jėzaus suklupimą prieš pasiekiant vietą, kurioje neišvengiamai laukė skausminga, žeminanti ir baugi mirtis. Kryžiaus kelio eisena ir joje gausiai dalyvaujančių maldininkų būrys privertė susimąstyti – „Kuo būčiau aš, jei Jėzus nelydėtų mane visuose mano netobulo gyvenimo įvykiuose?“. Į šį klausimą kiekvienas atsakytume skirtingai. Kryžiaus kelio eisenos dėka aš geriau supratau mūsų Išganymo ir gyvenimo žemėje prasmę. Ir nors mūsų darbai žemėje netobuli, bet turėtų būti padaryti iš visos širdies, taip kaip Kristaus, kuris darė ir tebedaro stebuklus dėl mūsų.

Tolesni giesmės žodžiai atskleidžia „teisingo ir gero žmogaus – Dievo vaiko“ gyvenimo esmę: atleisti skriaudą, būti taikoje, liūdėti ir verkti kartu, guosti ir pasilenkt prie to, kuris rauda. Visa tai įmanoma, jei įsileisime į savo širdį gyventi Tą, kuris ištikimai stovi prie mūsų širdies beldžia ir laukia... Laukia mūsų atsako.

Ieva Glušauskaitė
Ateitininkų kuopa „Saulėtekis“
Igliaukos Anzelmo Matučio vidurinė mokykla

aukštyn